«Εκφοβισμός» το χτύπημα στο βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά - Οι ομοιότητες με την εκτέλεση στον Γέρακα τον Ιούνιο

Συναγερμός σήμανε σήμερα (26/12) το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ. μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από πρατήριο καυσίμων, στη λεωφόρο Λαυρίου 77.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, ο υπάλληλος του πρατηρίου, που ειδοποίησε τις Αρχές περίπου στις 11 το πρωί, είπε ότι λίγο μετά τις 10, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Smart, πυροβόλησαν στον αέρα έξω από την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, ο συνοδηγός έβγαλε το χέρι του έξω από το παράθυρο και πυροβόλησε έξι ή επτά φορές. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που περισυνέλλεξαν 2 κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Από τους πυροβολισμούς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Την ώρα του περιστατικού το βενζινάδικο ήταν κλειστό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το πρατήριο είναι της ίδιας οικογένειας του 38χρονου που το περασμένο καλοκαίρι είχε δολοφονηθεί σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας τους, στη λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα.

Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια εξετάζεται αν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών Ασφάλειας Αττικής

Η δολοφονία στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Τον Ιούνιο, είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου. Το θύμα είχε απασχολήσει τις Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ το συγκεκριμένο πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα. Ο 38χρονος φέρεται να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς για αυτό είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκμυστηρευθεί πως δέχεται απειλές από συγκεκριμένα άτομα.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας έδειχναν τον 38χρονο να έχει παρκάρει τη θωρακισμένη του BMW στο στέγαστρο του βενζινάδικού επί της λεωφόρου Μαραθώνος.