Στο επίκεντρο ο οδηγός και η μεταλλική κατασκευή -Τι εξετάζουν οι Αρχές για το δυστύχημα στο Βουκουρέστι

Οι συνθήκες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος του λεωφορείου που μετέφερε Έλληνες ταξιδιώτες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτήματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Euronews, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ρουμανικών Αρχών για το δυστύχημα του τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι που στοίχισε τη ζωή σε έναν 53χρονο Έλληνα.

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι ο οδηγός του λεωφορείου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες και το πόσες ώρες οδηγούσε χωρίς αντικατάσταση.

«Όταν υπάρχει ένας οδηγός επιτρέπεται να οδηγεί το πολύ 10 ώρες και μάλιστα με διαλείμματα. Εάν υπάρχουν δύο οδηγοί οι ώρες γίνονται 11 και αυτό γιατί ο άλλος οδηγός δεν κοιμάται αλλά απλά κάθεται δίπλα στον οδηγό», επισήμανε ο Ιόν Λιξάντρου, εκπρόσωπος της Ένωσης Οδηγών, στο ίδιο μέσο.

Υπόνοιες για ελαττωματική κατασκευή

Την ίδια στιγμή όμως, ειδικοί οδικής ασφάλειας αναρωτιούνται γιατί έφυγε η μεταλλική κατασκευή από τη βάση της και αφήνουν υπόνοιες για ελαττωματική κατασκευή.

«Ήταν μία κατασκευή με θεμέλια πάνω από το έδαφος και είχε κάποιες λεπτές βίδες. Όταν λοιπόν κόλλησε πάνω της το λεωφορείο, οι βίδες έφυγαν γιατί δεν είχαν κάποιοι εσωτερικό σύστημα στήριξης. Έφυγαν από την τσιμεντένια βάση, η κατασκευή έπεσε και πλάκωσε την οροφή του λεωφορείου. Κανονικά, θα έπρεπε κάτω από την κατασκευή να υπάρχουν θεμέλια αρκετών κυβικών μέτρων από μπετόν. Και επίσης εσωτερικά της κατασκευής υπάρχει χοντρή σιδερένια ενίσχυση», ανέφερε ο Βαλεντίν Τσιομπάνου, ειδικός οδικής ασφάλειας, στο ίδιο μέσο.

Οι δημοτικές Αρχές ανακοίνωσαν πως θα παράσχουν όλα τα στοιχεία για την μεταλλική κατασκευή μόνο στις αρμόδιες ερευνητικές Αρχές και δεν πρόκειται να τα δημοσιοποιήσουν, κάτι που προκάλεσε νέα ερωτηματικά στους ειδικούς.

Με χτυπήματα στο κεφάλι ο άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γραμματέας Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι Ελένη Κωστούλα, διέψευσε πληροφορίες ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του, είχε πάθει ανακοπή και ξεκαθάρισε ότι ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο άτυχος 53χρονος από την Λάρισα, πραγματοποιούσε ταξίδι αναψυχής με τη σύζυγό του, αλλά δυστυχώς η μοίρα του επιφύλασσε το χειρότερο παιχνίδι. Μάλιστα, όπως είπε η αδελφή του μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο άνδρας είχε κάνει έκπληξη το ταξίδι στη γυναίκα του. Την ίδια στιγμή, η σύζυγός του νοσηλεύεται τραυματισμένη σε νοσοκομείο της Ρουμανίας.