Αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας υπέβαλε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Με τη θέση ότι πρόκειται για «τη δικαστική πλάνη του αιώνα» που έχει εκφράσει δημόσια ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας βρίσκεται από νωρίς το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, η προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν πραγματοποιηθεί η απολογία της. Και αυτό γιατί, ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων. Το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε και στη συνέχεια ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας.

Το δικαστήριο έχει διακόψει για 45 λεπτά ώστε να αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης.

Η 34χρονη γυναίκα, στην οποία οι δικαστικές Αρχές της καταλογίζουν ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της, έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα για τη Μαλένα και την Ίριδα, ενώ για τις 9 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μετά από τρεις προθεσμίες, που ήδη έχει λάβει για την απολογία της επί όσων της αποδίδονται στη δικογραφία που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε χθες νέα αιτήματα εξέτασης μαρτύρων ειδικών γνώσεων με βασικό ισχυρισμό ότι σφάλλει η Δικαιοσύνη που αποδέχθηκε τα ευρήματα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποδίδουν σε μη παθολογικά αίτια τους δύο θανάτους. Όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκτίμησή τους είναι ότι προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και πως δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης, ο οποίος άφησε αιχμές για μεροληψία της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέως του, μετά από αίτημα της κατηγορουμένης κατέθεσαν στην ανακρίτρια τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι «κονιορτοποίησαν την κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση των αυτοδιορισθέντων ιατροδικαστών Αθηνών, Καρακούκη και Καλόγρηα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019, ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου», και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται η πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών.