Ανοιξιάτικος ο καιρός τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον Αρναούτογλου - Ψυχρή εισβολή την Πρωτοχρονιά [video]

Άστατος αναμένεται ο καιρός τις ημέρες των εορτών στη χώρα μας, καθώς προβλέπονται θερμοκρασίες περί των 20 βαθμών Κελσίου την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ την Πρωτοχρονιά τη χώρα αναμένεται να επηρεάσει μια ψυχρή εισβολή.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ειδικότερα, παγερός αέρας, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα προκαλέσει χιονοπτώσεις στην κεντρική Ευρώπη, με τάση καθόδου προς τα νοτιοανατολικά.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να φτάσουν στις 27 Δεκεμβρίου και θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια Βαλκάνια. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως το σύστημα ίσως επηρεάσει την Ελλάδα από το βράδυ της 27ης προς την 28η Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν τελικά αυτή η ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει και τη χώρα μας.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά αυτά στοιχεία, από τις 28 Δεκεμβρίου υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσουν χιόνια σε περιοχές της Ελλάδας ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αυτήν τη στιγμή.

Όσον αφορά στο επόμενο 24ωρο, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μια σταδιακή εξασθένηση.

Οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η υγρασία θα είναι πιο έντονη.

Παρόλα αυτά, ο καιρός θα είναι πιο αίθριος τις ημέρες προς τα Χριστούγεννα. Μέχρι και ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου, το σκηνικό θα θυμίζει άνοιξη.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε ότι από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και μετά στην κεντρο-νοτιοδυτική Ευρώπη θα υπάρξει νέα αλλαγή του σκηνικού, που ενδέχεται να επηρεάσει και τη χώρα μας.