Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, με μάσκα και 2 τεστ την εβδομάδα

Το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία από την 1η Ιανουαρίου, εισηγήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Για τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό η εισήγηση είναι επιστροφή με δυο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας.

Για τους γιατρούς όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί ως προς την τυχόν επιστροφή τους θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα περιμένει τις τελικές εισηγήσεις.

Πρόκειται για 243 γιατρούς, 1.100 νοσηλευτές και 757 διοικητικούς εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή από τον Σεπτέμβριο του 2021, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική την παράταση που είχε δοθεί από την κυβέρνηση ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και έδωσε τη δυνατότητα επανόδου στο σύστημα υγείας από την 1η Ιανουαρίου 2023 στους 2.100 εργαζόμενους σε νοσοκομεία.