Εύβοια: Επεισόδια σε συγκέντρωση Ρομά-Άναψαν φωτιές, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις-video

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη της Χαλκίδας από ομάδες Ρομά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το evima.gr, Ρομά στην περιοχή Καμάρες άναψαν φωτιές και συγκεντρώνονται, προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Επεισόδια Ρομά στη Χαλκίδα

Νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έστειλε γραπτή εντολή στην αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας στην οποία γίνεται λόγος για έκτακτους, σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους με τους οποίους άπαντες τίθενται σε γενική επιφυλακή. Ειδικότερα όσα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται στην Εύβοια, τα οποία είναι κοντά σε καταυλισμούς Ρομά έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Η εντολή απευθύνεται, μάλιστα, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους συνοριακούς φύλακες και τους ειδικούς φρουρούς. «Γνωρίζεται ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετκώ και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες Υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Την εντολή υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

 

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ στα ΜΑΤ έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ

Επίθεση από αγνώστους με μολότοφ δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 17:00 ομάδα περίπου 50 ατόμων εξερχόμενη από την Πολυτεχνική Σχολή έριξε μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ ενώ στην συνέχεια τα άτομα επέστρεψαν μέσα στην σχολή.

Από το συμβάν δεν σημειώθηκε τραυματισμός ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία διεξάγεται κανονικά.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο στις 18:00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου όσο και στις 19:00 στην Καμάρα, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, μετά από τον πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (5/12).

 

Την ίδια στιγμή στον Ασπρόπυργο οι συρμοί 1324 και 1325 δεν μπορούν να περάσουν από τον ΣΣ Ασπροπύργου, εξαιτίας φωτιά σε καταυλισμό και στις γραμμές. Επιστρέφουν σε προηγούμενους σταθμούς.

Νωρίτερα ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν να πραγματοποιούνται δρομολόγιο υπό τον φόβο των επεισοδίων για τον θάνατο του Κώστα Φραγκούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, με γνώμονα την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, ενημερώνουμε ότι σήμερα 13/12/2022, θα υπάρξουν μεταβολές στη λειτουργία λεωφορειακών γραμμών ως εξής :

Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας της λεωφορειακής γραμμής 723 ΦΥΛΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ), με τελευταίο δρομολόγιο στις 16:00.

Διακοπή λειτουργίας των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών από τις 17:00 και έως τη λήξη της βάρδιας :
709 ΤΟΠΙΚΟ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

712 ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)

728 ΑΧΑΡΝΑΙ- ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ- ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΛΑΤΩΝΑΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

749 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

752 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

805 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ