Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - Όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Ο δικηγόρος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε σχετικά με την υπόθεση στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε πως «για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Ο εντολέας μου κατηγορείται για το πιο σοβαρό αδίκημα που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, αυτό της απόπειρας αφαιρέσεων ανθρώπινης ζωής, που με τον παλιό Ποινικό Κώδικα τιμωρούνταν με τουλάχιστον 10 χρόνια φυλακή. Με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα, ο εντολέας μου αντιμετωπίζει από την ποινή της φυλακίσεως ενός έτους, μέχρι την ποινή της καθείρξεως 15 ετών».

«Είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών, το οποίο έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτό τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Σχετικά με τον λόγο που ο εντολέας του τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος». Και επεσήμανε: «Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;».