Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο - Αρκετές προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. [video]

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπειτα από την πορεία για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ πριν ολοκληρωθεί η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησαν οι εντάσεις στα Εξάρχεια.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, με κουκουλοφόρους να πετούν δεκάδες μολότοφ και πέτρες στο κέντρο της πόλης κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απαντούν με χρήση χημικών.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς καταγράφηκαν στο ύψος του Τούρκικου Προξενείου.

Μετά το τέλος της πορείας, συμμετέχοντες ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές ατόμων που φέρεται να ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

 

Ένταση επικρατεί και στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Άγνωστοι άναψαν φωτιές σε κάδους στην Ακαδημίας και στην Μπενάκη όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα με τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται κυνηγητό στα στενά των Εξαρχείων με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Τουλάχιστον μία προσαγωγή έχει γίνει μέχρι στιγμής ενώ πριν την έναρξη της πορείας έγιναν ακόμη έξι προσαγωγές.

Ένταση ωστόσο υπήρξε και στην Ομόνοια, την ώρα που πέρασε από την πλατεία η πορεία. Περίπου 2.000 άτομα φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, που έκαναν χρήση κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος, στο ύψος της Σταδίου, να απομακρυνθεί.

Υπενθυμίζεται πως πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε Αθήνα και Βόλο.