Δώρο ζωής από την άτυχη Έμμα - Σε κοριτσάκι 10 ετών μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής της

Σε κοριτσάκι 10 ετών, που έχασε την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών, μεταμοσχεύθηκε σήμερα ο ένας από τους κερατοειδείς της 21χρονης Έμμας από την Κρήτη.

Μετά την απόφαση της οικογένειας της 21χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της από παράσυρση και εγκατάλειψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να δωρίσει τα όργανά της, και αφού μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί, σήμερα μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής, με επέμβαση που έγινε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ ο άλλος αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.

Μία 10χρονη θα βλέπει με τα μάτια της Έμμας

Ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωσε στις 12:00 το μεσημέρι ότι η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

«Πριν από λίγο τελείωσε η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς που δώρισε η κοπέλα από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα. Λήπτης είναι ένα κορίτσι 10 χρόνων από τη νότια Ελλάδα, που τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών και από τότε έχει κάνει ήδη μία μεταμόσχευση, η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία. Η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά.