Σπείρα Ρομά με γυναίκες και ανήλικους διέρρηξε 20 οχήματα στην Πιερία

Στην εξάρθρωση σπείρας Ρομά οδήγησε η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης για την εξιχνίαση 20 διαρρήξεων οι οποίες είχαν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.

Για την συμμετοχή της στις κλοπές συνελήφθη την Τετάρτη σε περιοχή της Ημαθίας μία 26χρονη και αναζητούνται τρεις συνεργοί της, ένας 33χρονος, ένας 17χρονος και μία συνομήλικη του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπραξαν συνολικά 20 διαρρήξεις οχημάτων, αρπάζοντας από τα 15 χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 45.000 ευρώ.

Οι δράστες πούλησαν μέρος των κλοπιμαίων σε έναν συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε άλλον και σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Για τις κλοπές χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία τους είχαν παραχωρήσει άλλες δυο γυναίκες Ρομά ηλικίας 36 και 66 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών σε περιοχή της Ημαθίας, αλλά και στην κατοχή της γυναίκας που συνελήφθη, κατασχέθηκαν 665 ευρώ, μέρος των κλοπιμαίων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η νομιμότητα της κατοχής των οποίων ερευνάται.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν τυχόν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις. Στο μεταξύ, η 26χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της και των τριών συνεργών της για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.