Κιβωτός του Κόσμου: Υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς της ΜΚΟ - Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου είναι ραγδαίες, καθώς χθες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απομάκρυνε πέντε πρόσωπα από την Οργάνωση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα υπέρογκα ποσά της Οργάνωσης.

Τα στελέχη που απομακρύνθηκαν ανήκαν στον στενό πυρήνα συνεργατών του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Ανάμεσα στα στελέχη που απολύθηκαν βρίσκονται ο Ιρακινός, πρώην, γενικός διευθυντής της Κιβωτού, ο οποίος φέρεται να έκανε «μεγάλη ζωή» και ο «Πασχάλης».

Ο 35χρονος θεολόγος ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου ενώ αρκετά παιδιά τον έχουν κατονομάσει ως τον άνθρωπο που είτε έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια ή τα κακοποιούσε ο ίδιος.

Από τη θέση της απομακρύνθηκε και η σύζυγος του Πασχάλη η οποία εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής ενώ ήταν παράλληλα μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τις επόμενες ημέρες, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει σε αξιολόγηση όλου του προσωπικού της Κιβωτού ενώ τοποθέτησε και υπηρεσία σεκιούριτι για την ασφάλεια των δομών.

Τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του Οργανισμού

Την ίδια ώρα τα στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων του Οργανισμού σε 14 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο το ποσό δεν αποκλείεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Λεφτά που ναι μεν ήταν σε λογαριασμούς της Κιβωτού ωστόσο διαχειριστές ήταν η πρεσβυτέρα και η ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντώνιου.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ, με τα στοιχεία να δείχνουν κάποια σημαντικά ποσά τα οποία προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές.

Σε χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι πάνω από τη δομή του Κολωνού εντοπίστηκαν ακόμα και δολάρια αλλά και έγγραφα που πιθανόν να αποτελέσουν θησαυρό στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών.

Παράλληλα χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις, περίεργες αγορές και μεταφορές χρημάτων. Επίσης σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δυο άλλοι λογαριασμοί ελέγχονται, ενώ στο λογαριασμό μισθοδοσίας του πρώην επικεφαλής της Οργάνωσης εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ.

Η μεζονέτα στη Ραφήνα

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο των Aρχών έχει μπει η μεζονέτα εμβαδού 105,5 τετραγωνικών μέτρων, στη Ραφήνα που ανήκει στην πρεσβυτέρα και στον πατέρα Αντώνιο, ωστόσο στο συμβόλαιο φαίνεται πως η οικία αγοράστηκε στο όνομα της Κιβωτού.

Πρόκειται για κατοικία πρώτου ορόφου, με θέση στάθμευσης 15 τ.μ. και αντικειμενική αξία 126.159,55 ευρώ.

Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 295.000 ευρώ το 2007 τα οποία, όπως προκύπτει, προέρχονταν από λεφτά της Οργάνωσης.

Ενδιαφέρον προκαλεί πως το ποσό αυτό πληρώθηκε σε μετρητά, πριν την υπογραφή του συμβολαίου και εκτός γραφείου του συμβολαιογράφου.

Μέχρι και σήμερα η κατοικία στη Ραφήνα εμφανίζεται ως κύρια κατοικία του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή.