Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Έγινε αισθητός στην Αττική

Ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός στην Αττική, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/11).

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 22:06 στη νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού ο σεισμός ήταν εντάσεως 5 της κλίμακας Ρίχτερ και έλαβε χώρα στην περιοχή που έδωσε τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ το πρωί, με δύο μετασεισμούς μεγέθους 4,1 και 4,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η νέα αυτή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 5 Χλμ. Το επίκεντρο τοποθετείται στα 7 Χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας.

Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο σύμφωνα με τις πρώτες του εκτιμήσεις, υπολόγιζε τη δόνηση στα 5,2 Ρίχτερ, διορθώνοντας την αρχική του εκτίμηση σε 4,9 Ρίχτερ.

Λίγο μετά την πρώτη δόνηση σημειώθηκαν τρεις μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 2,6 Ρίχτερ, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, καταθέτοντας την επιστημονική του εκτίμηση για τον νέο σεισμό.

Όπως δήλωσε ο κ. Λέκκας, ο τελευταίος σεισμός ήταν πιο δυνατός από τους πρωινούς, αλλά και τους μετασεισμούς που καταγράφηκαν στην περιοχή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «έχει έντονη κατευθυντότητα προς την Αττική», δικαιολογώντας την έντονη αίσθηση της σεισμικής δόνησης στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πως θεωρείται φυσιολογική εξέλιξη, στο πλαίσιο της δραστηριότητας στην περιοχή, συστήνοντας ψυχραιμία.