Θεσσαλονίκη: Πού θα δοθούν τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας που παρέσυρε ο 26χρονος με το αυτοκίνητο

«Δώρα ζωής» αναμένεται να πάρουν εντός της ημέρας δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, από την 21χρονη Εμμανουέλα.

Η αδικοχαμένη φοιτήτρια κατέληξε το πρωί της Κυριακής (27/11), μετά από μια μάχη ημερών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν έπειτα από παράσυρση και εγκατάλειψή της από τον 26χρονο Αλβανό στην περιοχή της Καμάρας.

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες (28/11) το βράδυ και πλέον η Έμμα θα χαρίσει ζωή σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το makthes.gr, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η καρδιά της άτυχης φοιτήτριας θα μεταμοσχευθεί σε 40χρονη μητέ

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Μάλιστα, ο πατέρας της Έμμας δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως δύο είναι τα πράγματα που τον ανακουφίζουν: «Το ένα είναι αυτό και το άλλο είναι η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου… Ένα καταπληκτικό παιδί, έτσι όπως σας το λέω, και δεν το λέω εγώ επειδή είμαι ο μπαμπάς του, όλος ο κόσμος το λέει. Όσο περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν, τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει».

Την κλήση επιπλέον μαρτύρων για το τροχαίο ζητά η οικογένεια της 21χρονης

Την ίδια ώρα, οι γονείς της άτυχης Έμμας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (29/11) στο γραφείο της ανακρίτριας, ώστε να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής με στόχο να αλλάξει το κατηγορητήριο σε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Οι τραγικοί γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας, υποστηρίζουν ότι ο 28χρονος οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη κόρη τους και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα, είναι ικανός να το ξανακάνει.

Ο οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε τον θάνατο σε βαθμό κακουργήματος, αδίκημα που επισύρει ποινή κάθειρξης από 10 έως 15 χρόνια, με την πλευρά της οικογένειας της φοιτήτριας να ζητεί να κληθούν και άλλοι μάρτυρες.

«Είναι μαρτυρίες οι οποίες θα δώσουν μια άλλη εικόνα, πολύ πιο σκληρή από αυτή που προσπαθεί να δείξει η πλευρά της υπεράσπισης» δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.