Περίπου 200 ακίνητα έχει στην κατοχή της η Κιβωτός του Κόσμου - Κοντά στα 12,5 εκατ. στους λογαριασμούς

Καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες της οικονομικής Αστυνομίας ενώ διαπιστώθηκε επίσης πως η Κιβωτός έχει στην κατοχή της περίπου 200 ακίνητα.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας που δεσμεύτηκαν υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ με τις αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους κι αν έχουν δηλωθεί.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει από νωρίς σήμερα στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, έπειτα από εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Παράλληλα, κλιμάκια της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχουν βγει από τις 16:00 και καταγράφουν τα οικήματα που φέρονται πως ανήκουν στον ιδρυτή της Κιβωτού, αλλά και στην πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα σπίτια σε Κολωνό, Ραφήνα και Βραυρώνα.

Η οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο σε μεζονέτα 106 τ.μ στη Ραφήνα το οποίο βρίσκεται στο όνομα της πρεσβυτέρας, προκειμένου να συλλέξουν έγγραφα και στοιχεία που αφορούν συναλλαγές.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε ένα από τα διαμερίσματα που διατηρούσε ο πατέρας Αντώνιος στον Κολωνό όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε κάποιο χρηματοκιβώτιο. Παράλληλα, οι αρχές ερεύνησαν κι για άλλα έγραφα καθώς επίσης και για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.