Φωτιά ξέσπασε εχθές το βράδυ στον Κολωνό - Στα χέρια της αστυνομίας ο πατέρας του 5χρονου - Διασωληνωμένο το παιδί

Συνελήφθη ο πατέρας του 5χρονου αγοριού που δίνει μάχη για τη ζωή του διαδωληνωμένο στη ΜΕΘ με πολυοργανική ανεπάρκεια, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στον Κολωνό.

Ολα συνέβησαν χθες λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού στον Κολωνό. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται ωστόσο πιθανότερο σενάριο θεωρείται αυτό του να ξεκίνησε η φωτιά από μαγειρικό σκεύος.

Στο σπίτι δεν βρισκόταν μόνο ο 5χρονος αλλά ολόκληρη η πενταμελής οικογένειας, οι γονείς και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του 5χρονου, ένα 8χρονο και ένα 12χρονο αγοράκι.

Ολοι τους κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από τις φλεγόμενο σπίτι, όχι όμως και ο πεντάχρονος τον οποίο ανέσυρε η πυροσβεστική χωρίς τις αισθήσεις του.

Συνελήφθη ο πατέρας του 5χρονου που οδηγήθηκε στη ΜΕΘ μετά τη φωτιά στο σπίτι τους στον Κολωνό

Ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι βρισκόταν εντός του διαμερίσματος και επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης.

O πατέρας που είχε κληθεί σε κατάθεση συνελήφθη σήμερα το πρωί για παραμέληση ανηλίκου.

Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ με την κατάστασή του να θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη. Εχει πολυοργανική ανεπάρκεια και η επαναφορά του κρίνεται κρίσιμη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα θαύμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατέρας του 5χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης, αρχικά είπε στους πυροσβέστες ότι ότι ήταν στην είσοδο του κτηρίου για να ξεκουραστεί από την εργασία τους στις ελιές αλλά στη συνέχεια τους είπε ότι ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος.

Μαζί με το 5χρονο παιδί στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης βρίσκονταν τα δύο ανήλικα αδέλφια του ηλικίας 8 και 12 ετών τα οποία κατάφεραν να βγουν από το διαμέρισμα, λίγο πριν φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος στον Κολωνός

kolonos_fwtia__2_
kolonos_fwtia__1_

Ήταν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του, από το υπνοδωμάτιό του, το 5χρονο αγόρι.

Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

IMG_0069

Για τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην οδό Αλκυόνης μίλησε ένοικος της πολυκατοικίας.

«Οι στιγμές ήταν τραγικές. Αρχικά μου μύρισε σαν καλώδιο. Βγήκα στο μπαλκόνι να δω τι γίνεται και είδα τον καπνό από το κάτω διαμέρισμα» είπε αρχικά η γυναίκα.

Περιγράφοντας τι ακολούθησε η ίδια είπε «άρχισα να φωνάζω να βγουν έξω. Φώναζε ο άνθρωπος (σ.σ. ο πατέρας) “δεν μπορώ, δεν μπορώ βοήθεια”».

Κατά την ίδια μαρτυρία «ειδοποίησαμε την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ γιατί είπε ότι ήταν τα δύο παιδάκια μέσα. Το ένα είπε ότι δεν το έβρισκε και το άλλο ήταν στο μπαλκόνι με τον πατέρα μαζί. Το τρίτο παιδί ήταν με τη μητέρα του».