Δίκη Φιλιππίδη: «Με κάλεσε στο καμαρίνι του και από κάτω ήταν γυμνός» κατάθεσε στέλεχος καναλιού -«Καίει» τον ηθοποιό η Κάτια Δανδουλάκη

Μετά την κατάθεση της ηθοποιού Κάτιας Δανδουλάκη, δύο ακόμα μάρτυρες εξετάστηκαν σήμερα στη δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη διατυπώνοντας η κάθε μία το δικό της «κατηγορώ».

Πρώτη στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε μία γυναίκα, η οποία επί χρόνια έχει διατελέσει στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού «Ant1». Ξεκίνησε την κατάθεσή της από το 2016, τότε που συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο σόου «your face sounds familiar». Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, όπως τόνισε η μάρτυρας, βίωσε σεξουαλική παρενόχληση από τον κατηγορούμενο, τουλάχιστον δυο φορές, εξηγώντας σε ερώτηση ενόρκου ότι δεν κατήγγειλε ποτέ όσα βίωσε γιατί δεν ήθελε να μπλέξει και λόγω της παντοδυναμίας του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν από ένα ξέσπασμα του Πέτρου Φιλιππίδη στη διάρκεια του σόου και πως αργότερα της ζήτησε να πάει στο καμαρίνι του.

«Ζήτησε από συναδέλφους να πάνε και να καθίσουν σε διπλανό καμαρίνι. Χτύπησα την πόρτα, την άνοιξε. Κάλυπτε το σώμα του με αυτή, έβγαλε μόνο το κεφάλι του. Μου είπε «πέρνα». Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό. Τον πλησίασα και του είπα «τι κάνεις ρε μ….;». Και τότε μου είπε: «πάρτον στο στόμα σου». Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας. Μαζί με τους συναδέλφους που ήταν στο διπλανό καμαρίνι πήγαμε τρέχοντας στο πάρκινγκ».

Πριν μάλιστα από αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με την μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης της είχε κάνει βιντεοκλήση και από τη μέση και κάτω ήταν γυμνός. «Φαίνονταν το μόριο του και το άγγιζε». Η ίδια εξήγησε ότι είχε ενημερώσει για τη συμπεριφορά αυτή του ηθοποιού το τότε στέλεχος του καναλιού Τζ. Καλημέρη αλλά και τον κ. Θ. Κυριακού.

Η ίδια κατέθεσε πως το 2019 άρχισε να δέχεται πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από τον κατηγορούμενο και όταν πήγε να τον συναντήσει εκείνος της ζήτησε συγνώμη για το παραπάνω περιστατικό και της είπε ότι έχει ανάγκη για δουλειά. «Του είπα πως δε μπορώ να ξεχάσω το περιστατικό του 2016 αλλά επειδή όπως τον είδα, τον λυπήθηκα, του ανέφερα ότι θα ενημερώσω τον διευθυντή μου και ότι δεν ήταν όλο αυτό στο χέρι μου.

Όλα αυτά που βίωνε δεν τα είχε μοιραστεί με κανέναν ,αλλά αποφάσισε, όπως είπε, να σπάσει τη σιωπή της όταν οι καταγγέλλουσες ενημέρωσαν τον κόσμο για τα δικά τους περιστατικά. «Αν το κάνουν εκείνες θα πρέπει να το κάνω και εγώ σκέφτηκα. (…) Κάλεσα το φίλο μου, τον ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και εκείνος μου είπε να καλέσω τον κυρία Παπαχαραλάμπους προκειμένου να με φέρει σε επαφή με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής κ. Μίνζτια.

Ο λόγος που δεν τον κατήγγειλα ήταν καθαρά προσωπικός. Δεν ήθελα να μπλέξω, κανείς δεν με επηρεάσει σε αυτή την απόφαση. Ήταν παντοδύναμος ο κ. Φιλιππίδης τότε. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ακούσει για κακές συμπεριφορές του. Σε συνεννόηση που είχα με τον άνδρα μου, είπα δεν έχω λόγο να μπλέξω, έχω παιδί».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αμφισβήτησε την κατάθεση της μάρτυρα και ζήτησε την άμεση κλήτευση του κ. Καλημέρη, προκειμένου να βεβαίωσε αν η μάρτυρας του είπε, όσα υποστηρίζει ότι του είπε.

Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Μίντζιας δήλωσε ότι συναινεί στο αίτημα και μάλιστα το επεκτείνει, προκειμένου να κλητευθεί, όπως είπε, και ο κ. Κυριακού.

Κατάθεση Δροσάκη

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει η ηθοποιός Λένα Δροσάκη. Εμφανώς φορτισμένη, και συχνά ξεσπώντας σε λυγμούς η μάρτυρας αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2007, όταν μαζί με συμφοιτήτριες της πήγε σε γυρίσματα του «Λάκη του Γλυκούλη» και έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της στον κατηγορούμενο.

Όπως ανέφερε έκτοτε ο Π. Φιλιππίδης άρχισε να επικοινωνεί μαζί της. Η κυρία Δροσάκη είπε στην κατάθεση της: «Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: «Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις». Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη την στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σαν να μου λέει «στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μη περάσεις». Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Στη συνέχεια, η μάρτυρας αναφέρθηκε στην συμμετοχή της σε παράσταση που ανέβαζε το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη. Όπως είπε, ρώτησε την κυρία Δανδουλάκη αν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έπαιζε σε αυτό το έργο ή θα το σκηνοθετούσε. «Της είπα ωραία διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς «θα είσαι υπό την προστασία μου». Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση (σ.σ. Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές) και ξεκίνησαν οι πρόβες» ανέφερε η μάρτυρας περιγράφοντας στη συνέχεια ένα εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε όταν ο κατηγορούμενος την έβλεπε να συνομιλεί με άλλους συναδέλφους της. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε μας είπε δεν θα φύγετε εσείς δεν κάνατε τίποτα».

Η κατάθεση της κ. Δροσάκη θα συνεχιστεί αύριο.

 

«Καίει» τον ηθοποιό η Κάτια Δανδουλάκη

 

Σε μια κατάμεστη από ηθοποιους δικαστική αίθουσα κατέθεσε σήμερα η Κάτια Δανδουλάκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού και μια τετελεσμένη πράξη σε βάρος ισάριθμων συναδέλφων του.

Η Κάτια Δανδουλάκη περιεγραψε την τελευταία από τις τρεις συνεργασίες που είχε με τον κατηγορούμενο ηθοποιό, η οποία «παρολίγο να …τιναξει όλο το θίασο στον αέρα».

«Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» ανέφερε η Κατια Δανδουλάκη.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;
Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.
Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;
Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του.
Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές…
Μάρτυρας: Ναι αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.
Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κα Δροσάκη;
Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω, της λέω «όχι θα φύγει κάποιος άλλος»

Πάρεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;
Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.
Πάρεδρος: Πως καταπιέζονται ο θίασος;
Μάρτυρας: Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση.

«Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς αυτήν. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!» υπογράμμισε η μάρτυρας και κατέληξε: «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;».

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της Κάτιας Δανδουλάκη στο ακροατήριο ήταν πλήθος ηθοποιών μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη.