Νέες καταθέσεις και υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου

Συνεχίζονται οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις για τα όσα γινόντουσαν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες διεξάγουν την σχετική έρευνα, κάτω από συνθήκες μυστικότητας και με γνώμονα την προστασία των παιδιών, συνεχίζουν να λαμβάνουν καταγγελίες για την Οργάνωση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται το εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να καταθέσουν έχουν περάσει τουλάχιστον δυο μάρτυρες, ενώ δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να κληθούν και άλλα πρόσωπα, τα οποία εκτιμάται ότι γνωρίζουν πολλά για τα όσα λάμβαναν χώρα σε δομές της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια.

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν καταθέσει, πρώην εργαζόμενοι της ΜΚΟ και συγκεκριμένα παιδαγωγοί. Με τις καταθέσεις τους φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει τις κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές, όπως ξυλοδαρμοί, ψυχολογική βία και άλλες σκληρές τιμωρίες.

Μάλιστα, ένας εκ των μαρτύρων, κατέθεσε ότι είχε ακούσει από τρίτα πρόσωπα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εντός της δομής, με τον ίδιο να δηλώνει στις εισαγγελείς πλην πως δεν έχει προσωπική γνώση για κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, συγγενών του και άλλων τρίτων προσώπων που φέρονται να είχαν ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών της δομής. Την εντολή για τη διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας έδωσε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπό το βάρος των συνταρακτικών αποκαλύψεων.