Σχεδόν 28 εκατ. ευρώ δωρεές την τελευταία τετραετία στην Κιβωτό του Κόσμου

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, που πλέον εκτός από τις καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως η Οργάνωση μέσω του site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Παράλληλα, τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας  έδειξαν πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Οι δύο γυναίκες ήταν και οι μόνες που μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους λογαριασμούς της Κιβωτού.

Οι οικονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται καθώς ερευνάται και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η Κιβωτός του Κόσμου από χορηγίες και δωρεές. Μάλιστα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναμένεται να ερευνήσει τόσο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας.