Κακοκαιρία Denise: Ποιες περιοχές θα σαρώσει - Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα σε ορισμένες ζώνες της χώρας.

Το meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ παράλληλα ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι επικράτησαν στα πελάγη.

Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 περίπου το πρωί της Τετάρτης 23/11:

Στον Πίνακα 2 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως την ίδια ώρα:

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία -Πού θα έχει έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης 23/11 βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά και ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει και για τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο έως το μεσημέρι. Το επίπεδο επικινδυνότητας του επεισοδίου βροχόπτωσης για την Τετάρτη 23/11 παραμένει ίσο με 3, σε συμφωνία με την αρχική εκτίμηση.

Στον Χάρτη 1 απεικονίζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τετάρτη 23/11 και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων κατά το υπόλοιπο της ημέρας:

Οι νότιοι και νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 και από το απόγευμα τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στις νησιωτικές και στις νοτιοανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.