Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία από 19χρονη - Ο πατήρ Αντώνιος τα γνώριζε όλα και αδιαφορούσε, δηλώνει

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι σκληρές τιμωρίες, τα επεισόδια ξυλοδαρμού και οι βρισιές φαίνεται πως ήταν κομμάτι της ζοφερής πραγματικότητας των παιδιών, ορισμένα από τα οποία έχουν υποστηρίξει ότι ο επικεφαλής της ΜΚΟ, πατήρ Αντώνιος, γνώριζε τα όσα φρικτά εκτυλίσσονταν.

Όπως μετέδωσε και το protothema.gr, μια 19χρονη η οποία κατάφερε να απομακρυνθεί από την Οργάνωση, περιέγραψε τα όσα βίωσε από την ηλικία των έξι ετών σε μια από τις δομές του ιδρύματος.

«Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Επί χρόνια έπρεπε να κάνω δουλειές μέσα στη δομή κι όταν αντιδρούσα από την κούραση, με τιμωρούσαν. Δεν μου έδιναν φαγητό, με κλείδωναν μέσα στο δωμάτιο για μέρες. Είχα να φάω δύο μέρες και δεν με άφηναν να βγω έξω με τα υπόλοιπα παιδιά. Έπρεπε να υπακούω στους κανόνες τους κι αυτό ήταν ψυχοφθόρο. Κάθε μέρα κλαίγαμε και αυτοί αδιαφορούσαν. Ήταν πολύ τρομακτικό για ένα μικρό παιδί», καταγγέλλει η νεαρή γυναίκα.

«Ο πατήρ Αντώνιος τα γνώριζε όλα. Κάποια από τα παιδιά είχαμε βρει το θάρρος και του είχαμε μιλήσει για τις σκληρές τιμωρίες και το ξύλο που είχαμε φάει. Οι άλλοι δύο κι εγώ ήμασταν κλειδωμένοι μέσα στο δωμάτιο κι αυτός μας αγνοούσε», προσθέτει η 19χρονη.

«Υπήρχαν στιγμές που με μείωναν συνέχεια, μου έλεγαν ότι είμαι ανίκανη σε ό,τι κάνω και αδιαφορούσαν για την κατάστασή μου. Έκανε δηλώσεις στις κάμερες ο πατέρας Αντώνιος λέγοντας ότι μας έχει σαν παιδιά του κι όταν έκλειναν τα φώτα βυθιζόμασταν στο σκοτάδι μας. Πού είναι τώρα να υπερασπιστεί τα παιδιά του που μας δηλώνει παραβατικούς για να καλύψει τα εγκλήματά του;», συμπληρώνει ενώ νωρίτερα η πρεσβυτέρα έχει επιρρίψει τις ευθύνες στα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά.