Κιβωτός του Κόσμου: Στον Εισαγγελέα οι φρικτές καταγγελίες - «Ανυπόστατα ψεύδη» λέει ο πατέρας Αντώνιος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών. Στην Εισαγγελία Ανηλίκων περνά η εποπτεία της έρευνας για τις καταγγελίες σχετικά με περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την πλευρά του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Πατέρα Αντώνιου.

Ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ανυπόστατα ψεύδη, ενώ η πρεσβυτέρα, πρόεδρος του Οργανισμού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παιδιά που προχώρησαν σε καταγγελίες να είναι υποκινούμενα.

“Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Έχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, στο πλαίσιο θεραπευτικών παιδαγωγικών προγραμμάτων σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και ότι δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο“.

Σε ερώτηση για το εάν πηγαίνει το μυαλό του σε κάποιο πρόσωπο που να έχει σχέση με τις καταγγελίες απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι “δεν γνωρίζουμε τίποτα. Όσα γνωρίζουμε είναι από δημοσιεύματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που εξυπηρετούν τα παιδιά“.

“Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο” τόνισε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην “Κιβωτό του Κόσμου” ζουν πολλά παιδιά.

“Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας” σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. “Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία” πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. “Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, για να τα βοηθήσουμε, να υψώσουμε ανάστημα σε πράγματα που δεν αρμόζουν. Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης” είπε ο πατέρας Αντώνης εξηγώντας ότι “δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν δει από βιώματά τους. Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να τα κρατήσουμε. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε” δήλωσε.

Σε ερώτηση αν έχει κάνει κάποιο λάθος απάντησε: “Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ότι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά” πρόσθεσε.

Η πρεσβυτέρα από πλευράς της τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα. “Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού” είπε. Εκτίμησε δε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην “Κιβωτό”. “Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάποια παιδιά που έχουν πάρει τον κατήφορο” είπε επίσης.

“Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας “πληρώνεται” με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω” πρόσθεσε. “Πως μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί” ρωτά η πρεσβυτέρα τονίζοντας ότι όλη αυτή η ιστορία τους έχουν προκαλέσει μεγάλο κακό.

“Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση” ευχήθηκε ο πατέρας Αντώνιος.