Πυροβολισμοί του Λιμενικού στην καταδίωξη των Τούρκων διακινητών στη Κω [video]

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο του λιμενικού από την καταδίωξη σκάφους που μετέφερε μετανάστες στη Κω, με το τις ελληνικές αρχές να προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον Τούρκο δουλέμπορο. 

Υπενθυμίζεται πως το φουσκωτό εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης, από περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Καλύμνου λίγα λεπτά μετά την αποβίβαση παράνομων μεταναστών στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω, την οποία αντιλήφθηκαν στρατιώτες σε παρατηρητήριο.

Οι λιμενικοί αρχικά προχώρησαν σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, ο δουλέμπορος δεν σταμάτησε αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτατα για να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές.

Δείτε το βίντεο από την καταδίωξη:

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού «ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα».

«Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής», προστίθεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και τελικά εντοπίστηκαν τέσσερις παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι.