Με πρωτοβουλία Πλεύρη επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη η Ελληνίδα τραυματίας

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε επικοινωνία σήμερα (14/11)  με τον δικηγόρο της οικογένειας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε κατά τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε ότι, σε συνεννόηση με το Προξενείο, η τραυματίας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για περαιτέρω περίθαλψη.

Η Ελληνίδα ήταν μία από τους 81 τραυματίες, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Σήμερα, μιλώντας στο Mega, ο πατέρας της επιβεβαίωσε ότι θα μεταφερθεί στην Ελλάδα μετά την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού.

«Δεν φτάνει το σοκ, μας είπαν ότι θα αναλάβουμε τα έξοδα όλα στην Κωνσταντινούπολη. Βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο και θα χειρουργηθεί. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί μου, το Προξενείο και ο Θάνος Πλεύρης, και κανονίζουμε τη επιστροφή της στην Ελλάδα. Θα αναλάβουν όλα τα έξοδα νοσηλείας της. Ευχαριστώ το Προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου», είπε ο πατέρας της γυναίκας.

Όπως αναφέρει, η κόρη του κατά την έκρηξη «ήταν τυχερή καθώς μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι που απορρόφησε όλη την έκρηξη». Την ίδια στιγμή, η μητέρα της ανέφερε πως «είχε χάσει πάρα πολύ αίμα».

«Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλώς τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα. Δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί στην Τουρκία», τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα σχετικά με όσα της είπε αρχικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είχε πάει ταξίδι και στα έξι μέτρα έσκασε η βόμβα. Ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν, μου είπε, άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε “μαμά, είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα”. Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της να αναβλύζει αίμα. Έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν».