Υπόθεση 12χρονης: Κι άλλα ανήλικα παιδιά θύματα του κυκλώματος, λέει ο Λύτρας

Διευκρινίσεις σε αρκετά ερωτήματα όσον αφορά την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό έδωσε ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης Απόστολος Λύτρας.

Καλεσμένος στον Alpha, ο κ. Λύτρας στη διάρκεια των δηλώσεών του στάθηκε στα εμβάσματα, λέγοντας πως δεν υπάρχει κάτι το ύποπτο όσον αφορά την πλευρά της μητέρας, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν αυτοί που έκαναν τις καταθέσεις στον λογαριασμό της έχουν κληθεί για απολογία.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι γίνεται έρευνα για το κατά πόσο οι κοινωνικοί λειτουργοί που είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν την οικογένεια έλεγξαν σωστά την κατάσταση.

Ξεκαθάρισε επίσης για τη φήμη ότι η μητέρα της 12χρονης και ο Μίχος είχαν σχέση στο παρελθόν. «Έχει εξαντληθεί το θέμα αυτό. Δεν είχε σχέση μαζί του. Ούτε ο Μίχος είπε κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Λύτρας: «Υπάρχουν κι άλλα ανήλικα, αλλά οι οικογένειες φοβούνται να μιλήσουν»

Ο κ. Λύτρας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η υπόθεση αυτή δεν έχει ως μοναδικό θύμα τη 12χρονη και κάνει λόγο για κύκλωμα που εκμεταλλευόταν κι άλλα ανήλικα, αλλά οι οικογένειες φοβούνται να μιλήσουν για να μη στιγματιστούν.

«Θα έχει πολύ βάθος η υπόθεση αυτή. Ασχολούμαστε ακόμη όχι με το σοβαρό της υπόθεσης. Είμαι πεπεισμένος ότι μιλάμε για κύκλωμα και πολύ φοβάμαι ότι θύμα δεν ήταν μόνον η 12χρονη. Πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα ανήλικα παιδιά που οι οικογένειές τους φοβούνται να μιλήσουν», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Λύτρας ξεδιάλυνε το τοπίο γύρω από δύο ζητήματα. Το ένα αφορά τις φήμες ότι η 12χρονη γυρνούσε αργά στο σπίτι και ότι είναι αδύνατον να μην κατάλαβε κάτι η μητέρα.

«Το παιδί ποτέ δεν γυρνούσε σπίτι στις 2 το βράδυ. Όσα γίνονταν, γίνονταν απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Αυτό ισχυρίζεται η μητέρα της 12χρονης», ανέφερε.

Το δεύτερο θέμα, στο οποίο στάθηκε, ήταν η είδηση ότι και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας ερευνήθηκαν και εξετάστηκαν για κακοποίηση. Ο κ. Λύτρας ξεκαθάρισε πως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

«Δεν ισχύει ότι ερευνήθηκαν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας για κακοποίηση. Εξετάστηκαν στα πλαίσια της δράσης του ”Χαμόγελου του παιδιού”, αλλά όχι σε σχέση με την υπόθεση. Το έκανε το ”Χαμόγελο”, που κάνει αυτή τη διαδικασία όταν παίρνει ένα παιδί στην αγκαλιά του», είπε ο δικηγόρος.