Αεροπορική επίδειξη στο Φλοίσβο - "Μολών λαβέ ακόμα και τη νύχτα" απάντησε στον Ερντογάν πιλότος

Ηχηρή απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απειλή που είχε εκστομίσει αρκετές φορές κατά της Ελλάδας ότι «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (5/11) πιλότος της ομάδας επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον Φλοίσβο για τον εορτασμό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, του προστάτη της ΠΑ.

«Είμαστε κυρίαρχοι των αιθέρων για όποιον τολμήσει. Μολών λαβέ ακόμα και τη νύχτα» είπε χαρακτηριστικά ο σμηναγός Δημήτρης Τζάλλας.

Ο Σμηναγός (Ι) Τζάλλας είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2005. Το 2011, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2012 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Στις αεροπορικές επιδείξεις στον Φλοίσβο συμμετείχαν όλοι οι τύποι των Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (Rafale, F-16, F-4, Mirage 2000-5), η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς» με το ειδικά σχεδιασμένο F-16, το T-6A «Δαίδαλος» και το επετειακό αεροσκάφος Spitfire.

aeroskafi-mak
aeroskafi-3
aeroskafi-1
aeroskafi-9
aeroskafi-7
aeroskafi-4

Παράλληλα συμμετείχαν τα Καναντέρ που σβήνουν τις φωτιές αλλά και πολιτικά αεροσκάφη των εταιριών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

aeroskafi-10
aeroskafi-8
aeroskafi-6
aeroskafi-5
aeroskafi-15
aeroskafi-14
aeroskafi-13
aeroskafi-12
aeroskafi-11

Τους θεατές είχε «ζεστάνει» η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας που έδωσε το «παρών» στον Φλοίσβο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ο επισμηνίας στην ηλεκτρική κιθάρα, ο αρχισμηνίας στα ντραμς και ο σμηνίας στο μπάσο επέλεξαν ροκ νότες για την εκδήλωση εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους βρέθηκαν στην περιοχή.

Την Παρασκευή ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, πραγματοποίησε τα εγκαίνια έκθεσης προσομοίωσης πτήσης μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και παρουσίασης των στρατιωτικών σχολών (Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα».

Η έκθεση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 8 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει :

– Δύο εξομοιωτές πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16 που έχουν κατασκευαστεί από την Πολεμική Αεροπορία στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής,

– Προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), – Αεροπορικά εκθέματα και στατικό μοντελισμό και

– Παρουσίαση των στρατιωτικών σχολών (ΣΙ και ΣΜΥΑ), μέσω βίντεο και φωτογραφιών από την εκπαίδευση και την καθημερινότητά τους.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ξεναγήθηκε στους χώρους της και συνομίλησε με το προσωπικό της ΠΑ και με τον κόσμο.