Βιαστής στο Παλαιό Φάληρο: Έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη

Ο 45χρονος Αλβανός, που συνελήφθη κατηγορούμενος για τον βιασμό μίας 34χρονης στο Παλαιό Φάληρο και την απόπειρα βιασμού σε βάρος ακόμη μίας γυναίκας στην ίδια περιοχή έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη  να απολογηθεί ο φερόμενος ως βιαστής του Παλαιού Φαλήρου. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι βιασμός, απόπειρα βιασμού και αρπαγή.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες και άλλες καταγγελίες από γυναίκες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, οι οποίες ενδεχομένως να σχετίζονται με την υπόθεση.

Ανέκφραστος με παγωμένο ο 45χρονος

Ο αλλοδαπός, που κρατείται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής αρνείται, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς, ενώ είναι ανέκφραστος και με παγωμένο βλέμμα, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛ.ΑΣ..

Τον φερόμενο ως βιαστή με το τατουάζ συνέλαβαν οι αλβανικές Αρχές και τον παρέδωσαν στην Ελληνική Αστυνομία, στις 02:30 τα ξημερώματα, στην Κακαβιά. Σημειώνεται, ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν ενημερώσει ότι βρίσκεται στην Αλβανία και είχαν ζητήσει τη συνεργασία της γειτονικής χώρας.

Την είδηση της σύλληψης του βιαστή του Παλαιού Φαλήρου, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επικοινωνήσει χθες με τον Αλβανό ομόλογό του για την επιτάχυνση των διαδικασιών εντοπισμού του 45χρονου.

Με μία ανάρτησή του στα social media, με τίτλο τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ο βουλευτής Νοτίου τομέα της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκης, συγχαίρει τον Τάκη Θεοδωρικάκο και την Ελληνική Αστυνομία. Όπως τονίζει ο κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χρειάστηκε να επιμείνει αρκετά στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Αλβανό ομόλογο του προκειμένου οι αρχές της γειτονικής χώρας να συνεργαστούν και να παραδώσουν τον 45χρονο στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη ο Αλβανός υπουργός, Μπλέντι Τσούτσι, δεν συμφωνούσε αρχικά στο να παραδοθεί ο 45χρονος στις ελληνικές αρχές καθώς διώκεται και από τις αλβανικές αρχές για κλοπές και άλλες παραβατικές συμπεριφορές. Στην συνέχεια όμως ο κ. Θεοδωρικάκος με την επιμονή του κατάφερε να πείσει τον κ. Τσούτσι και έτσι οι αλβανικές Αρχές παρέδωσαν τον 45χρονο στην Ελληνική Αστυνομία, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κακαβιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πως δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για έκδοση συλληφθέντων.