Καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε χρήματα από γονείς μετανάστη επειδή κληρώθηκε να καταθέσει στεφάνι 

Σε μια απίστευτη καταγγελία για ρατσιστική αντιμετώπιση ενός παιδιού μεταναστών από διευθυντή σχολείου, με αφορμή του εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου προχώρησε μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Φαναρά, ένα μικρό κορίτσι, παιδί μιας οικογένειας μεταναστών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, όταν κληρώθηκε να τιμήσει τη χώρα με δάφνινο στεφάνι στο ιερό μνημείο των πεσόντων αντιμετωπίστηκε με εξοργιστικό τρόπο από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος απαίτησε από τους γονείς του κοριτσιού να πληρώσουν το στεφάνι με 50 ευρώ, παρά το γεγονός ότι αυτό το κόστος πάντα αναλαμβάνει το σχολείο. Όπως καταγγέλλει ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, το απαράδεκτο αυτό τέχνασμα οφείλεται στην ελπίδα του διευθυντή ότι ίσως οι «δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης».

Οι γονείς του παιδιού δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν αυτό το ποσό, ωστόσο επέλεξαν έναν ιδιαίτερα αξιοπρεπή τρόπο να «προσπεράσουν» την απαράδεκτη στάση του διευθυντή του σχολείου. «Μπήκαν στο διαδίκτυο, διάβασαν πώς γίνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές, μάζεψαν τα υλικά και έφτιαξαν ένα πανέμορφο στεφάνι με τα χέρια τους, ώστε να μπορέσει το παιδί να το καταθέσει» τονίζει ο κ. Φαναράς, ο οποίος για να προστατεύσει τη μαθήτρια δεν αποκαλύπτει ούτε το όνομά της ούτε την περιοχή και το σχολείο όπου έλαβε χώρα η πρωτοφανής ρατσιστική συμπεριφορά για εκπαιδευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης ζήτησε να ενημερωθεί για το περιστατικό και να ερευνηθεί η καταγγελία, επισημαίνοντας ότι «αν επιβεβαιωθεί το περιεχόμενό της, το υπουργείο θα παρέμβει, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Ισίδωρος Ρούσσος