Το Μετρό επεκτείνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος – Πού θα κατασκευαστούν οι νέοι σταθμοί

Ευκολότερη πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες, μετά τη νέα επέκταση η οποία βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου.

Στις νέες επεκτάσεις του Μετρό αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μία από αυτές είναι η δημιουργία διακλάδωσης της Γραμμής 1 (πράσινη) του Μετρό από το σταθμό του Θησείου ως το Φάληρο μέσω της Καλλιθέας, με στόχο την εξυπηρέτηση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

  • FORD: H MUSTANG ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΩΣ 487 ΑΛΟΓΑ

  • H NEA BMW X1 ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  • TO SUV ΤΗΣ VOLKSWAGEN ΜΕ 229 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 8.000 ΕΥΡΩ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αττικό Μετρό, η νέα γραμμή θα έχει μήκος περίπου 3,5 χλμ., με αφετηρία τον σταθμό του Θησείου, καταλήγοντας υπογείως στο ΚΠΙΣΝ. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί θα βρίσκονται επί της λεωφόρου Θησέως, σε Χαμοστέρνας, Πλατεία Διαβάκη και Λόφο Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές, που θα εξυπηρετούν περί του 65.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Το κόστους του έργου ανέρχεται σε περίπου 450 εκατ. ευρώ, με το υπουργείο να έχει δώσει προτεραιότητα στη συγκεκριμένη επέκταση, χρηματοδοτώντας τις απαραίτητες μελέτες. Ο λόγος που η νέα διακλάωση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου έγκειται στη μεγάλη ανάγκη σύνδεσης των μέσω σταθερής τροχιάς με το ΚΠΣΙΝ, το οποίο εκτιμάται ότι δέχεται κοντά στους 20.000.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Εφόσον το έργο ολοκληρωθεί θα αποτελεί την πρώτη επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ από το 1957, όταν και έφτασε στην Κηφισιά, όπως και η πρώτη επέκταση γραμμής μέσω διακλάδωσης στο δίκτυο Μετρό της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι μελλοντικά υπάρχει η σκέψη η Γραμμή 1 να διασχίσει και τη Λεωφ. Συγγρού φτάνοντας στο Παλαιό Φάληρο, χωρίς, ωστόσο, να αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Ανάπτυξη του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στη Γραμμή 4 η οποία θα εξυπηρετεί 340.000 ανθρώπους καθημερινά, οπως και επίσης στην επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον. Επόμενες επεκτάσεις, εκτός από αυτή της Γραμμής 1 προς το ΚΠΣΙΝ, είναι αυτή προς Γλυφάδα, η επέκταση της Γραμμής 4 από το Γουδί προς το Μαρούσι και από το Άλσος Βεΐκου προς την Πετρούπολη, και τέλος η επέκταση της Γραμμής 1 από Κηφισιά προς την εθνική οδό στη Βαρυμπόμπη.