Παρέμβαση εισαγγελέα για σύνθημα σχετικά με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο ΠΑΟΚ - Άρης

Ο αθλητικός εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για οπαδικό σύνθημα στον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, στο κλειστό της Πυλαίας το περασμένο Σάββατο (15/10).

Νωρίτερα είχε προηγηθεί αναφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. προς την αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Με βάση το περιεχόμενο της αναφοράς, πρόκειται για σύνθημα που φώναξαν οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας και σύμφωνα με παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας, συνδεόταν με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων ακούστηκε το σύνθημα το οποίο λέει: «[…] τον σκότωσα […] γιατί ήταν Αρειανός».

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία, το αδίκημα συνδέεται με την παρότρυνση, υποκίνηση και ενθάρρυνση στην τέλεση πράξεων βίας. Την έρευνα καλούνται να φέρουν εις πέρας αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού περίπου 3 χρόνια πριν, κατά την διάρκεια του μπασκετικού ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και τoυ Άρη οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» τραγουδούσαν το ίδιο σύνθημα, λίγα λεπτά αφού έχει γίνει γνωστός ο θάνατος Βούλγαρου οπαδού, υποστηρικτή του Άρη, μετά από επίθεση χούλιγκαν του ΠΑΟΚ που είχε ως αποτέλεσμα ο 28χρονος οπαδός να χτυπηθεί από αυτοκίνητο.