Θεοδωρικάκος για Κολωνό: Οδηγούνται ένας-ένας στη Δικαιοσύνη - Η αλήθεια θα λάμψει

Σαφές μήνυμα ότι η έρευνα στην υπόθεση με το βιασμό και την εκπόρνευση 12χρονης στον Κολωνό θα φτάσει μέχρι τέλους και οι ένοχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνης, έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκρυβεί τίποτα, η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους και οι ένοχοι θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν τη μοίρα ή την ποινή που τους αξίζει», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εξήρε τη στάση της ΕΛΑΣ που έδρασε όπως είπε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δράστες ή τουλάχιστον αυτοί που φαίνονται ότι είναι οι δράστες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, οδηγούνται ένας-ένας στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια θα λάμψει», είπε για να προσθέσει πως αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας στην οποία «η ελληνική Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί πλήρως». Κάλεσε δε, τους βουλευτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν αναφέρονται στην τραγική αυτή υπόθεση, καθώς «δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναλαμβάνονται μέσα στο Κοινοβούλιο φωνές λαϊκισμού και τερατολογίες για πράγματα τα οποία δεν είναι καν γνωστά».

Τι είπε για την καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας

Σε ότι αφορά στην καταγγελία βιασμού 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τρισάθλια και παράνομη τη συμπεριφορά των δύο ειδικών φρουρών και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα είναι άτεγκτη.

«Από την εικόνα που έχω, σε κάθε περίπτωση υπάρχει άθλια συμπεριφορά και παράνομη… Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνω ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης, κάνει η Δικαιοσύνη την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης, ωστόσο η ελληνική αστυνομία από την πρώτη στιγμή μέσα από τις κατάλληλες από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες έχει θέσει τους ειδικούς φρουρούς σε διαθεσιμότητα και η πειθαρχική διαδικασία θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ένα σύνολο παρεμβάσεων για το τμήμα Ομόνοιας, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα το αυτονόητο, ότι εκείνοι που εργάζονται και υπηρετούν στις αρχές ασφαλείας, ότι είναι οι πρώτοι που οφείλουν να τηρούν τους νόμους και είναι αδιανόητο και παντελώς απαράδεκτο και τρισάθλιο, εν προκειμένω, να κάνουν τέτοιου είδους παράνομες και εγκληματικές πράξεις», επεσήμανε.