Σε 26 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Φουρθίωτης

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή στον Μένιο Φουρθιώτη για ηθική αυτουργία σε κατά συρροή παράνομη οπλοφορία και ψευδή καταγγελία στις αρχές, σχετικά με κατηγορίες που αφορούν τις σκηνοθετημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του, τον Απρίλιο του 2021.

Εκτός από τον Φουρθιώτη καταδικάστηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του σε σε φυλάκιση 32 μηνών τον έναν, και 29 μηνών τον δεύτερο, διατάσσοντας την αποφυλάκισή τους για την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Οι δικαστές αθώωσαν ομόφωνα τους δύο συγκατηγορουμένους του τηλεπαρουσιαστή για άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για τα αδικήματα που κατηγορούνταν.

Ο τηλεπαρουσιαστής, κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.