Στις Φιλιππίνες βρίσκονται η μητέρα και η κόρη της Καρολάιν Κράουτς - Γιατί έφυγαν από την Ελλάδα

Στη γενέτειρά της, τις Φιλιππίνες, βρίσκεται προσωρινά η μητέρα της Καρολάιν μαζί με τη δύο ετών εγγονή της.

Η είδηση πως η μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν -η οποία βρήκε φρικτό θάνατο από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα στην πολυτελή μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά- μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα της έκανε τον γύρο του Διαδικτύου το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Newspaper.gr, η Σούζαν Κράουτς επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, τη Μανίλα, προκειμένου η μικρή Λυδία, που σε λίγο καιρό θα γίνει δυόμισι ετών, να μεγαλώσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό, η Καρολάιν είχε μια ετεροθαλή αδερφή, την Ντόνα, η οποία ζει μόνιμα στις Φιλιππίνες.

«Προσωρινά βρίσκονται στις Φιλιππίνες» Σούζαν Κράουτς και μικρή Λυδία

Από την αρχή της εβδομάδας η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς, μαζί με τη δύο ετών Λυδία βρίσκονται στις Φιλιππίνες. Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν έχουν την αποκλειστική μέριμνα της κόρης της.

Η Σούζαν Κράουτς και η μικρή Λυδία δεν μετακόμισαν μόνιμα στις Φιλιππίνες. Άνθρωπος από το στενό τους περιβάλλον ανέφερε πως η μητέρα και η κόρη της Καρολάιν «προσωρινά βρίσκονται στις Φιλιππίνες».

Προς το παρόν, γιαγιά και εγγονή θα παραμείνουν στις Φιλιππίνες, με την ημερομηνία επιστροφής τους πίσω στην Αλόννησο να μην είναι γνωστή, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Δεν γνωρίζω ημερομηνία επιστροφής. Δεν θα επιστρέψουν σύντομα πίσω στην Αλόννησο» επιβεβαίωσε ο ίδιος άνθρωπος στο iefimerida.gr.

Η μεγαλύτερη κόρη της Σούζαν και ετεροθαλής αδερφή της Καρολάιν, Ντόνα, ζει μόνιμα στις Φιλιππίνες και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στο μεγάλωμα της μικρής Λυδίας. Η Ντόνα, που είναι 18 χρόνια μεγαλύτερη από την Καρολάιν και ασχολείται με τη ζωγραφική, είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να βοηθήσει τη μητέρα της στο μεγάλωμα της ανιψιάς της.

Τον περασμένο Μάιο, λίγο μετά το τέλος της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, είχε μιλήσει αποκλειστικά στο iefimerida.gr αναφέροντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Σούζαν Κράουτς στο μεγάλωμα της, ενός έτους τότε, Λυδίας.

«Όταν μια γυναίκα στα 60 της χρόνια γίνεται μικρομάνα, δηλαδή αναλαμβάνει να μεγαλώσει ένα βρέφος ενός έτους, αντιλαμβάνεστε πως όση αγάπη, όση στοργή και αν διαθέτει, αντιμετωπίζει δυσκολίες. Έχει ξεχαστεί η τέχνη του μεγαλώματος των παιδιών πολλές φορές. Και η Σουζάνα κουράζεται πάρα πολύ, μοχθεί πάρα πολύ για αυτό το παιδί, προσπαθεί να είναι ευτυχισμένο και να του δώσει ό,τι στερήθηκε από τη στοργή και τη ζεστή αγκαλιά της μητέρας του» είχε πει.

Αναφορικά με τη δικαστική απόφαση που προβλέπει οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να βλέπουν τη μικρή Λυδία τις τελευταίες πέντε ημέρες κάθε μήνα, 10:00 το πρωί με 2:00 το μεσημέρι, αναμένεται να κατατεθεί αίτημα προς το δικαστήριο να γίνεται η επικοινωνία μέσω skype.

Το χρονικό της δολοφονίας της Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Πριν από ενάμιση χρόνο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς. Στη συνέχεια σκότωσε τον σκύλο τους κρεμώντας τον από το λουρί του στην εσωτερική σκάλα του σπιτιού, έβαλε την 11 μηνών κόρη τους Λυδία πάνω στη νεκρή μητέρα της, και ο ίδιος, αφού έστησε σκηνικό ληστείας στο σπίτι, δέθηκε και ειδοποίησε τις Αρχές, λέγοντας ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι και δολοφόνησαν τη σύζυγό του.

Τον περασμένο Μάιο ολοκληρώθηκε η δίκη για τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, όπου το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία συν κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ επέβαλε χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.