Μετρό Πειραιά: «Πρεμιέρα» για τους τρεις νέους σταθμούς - Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης

Άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα (10/10), τις πύλες τους για το επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Τα πρώτα δρομολόγια στους τρεις νέους σταθμούς ξεκίνησαν περίπου στις 14:00 και εξυπηρετούν πλέον μεγάλο μέρος του Πειραιά και των όμορων δήμων.

Η διαδρομή Λιμάνι – αεροδρόμιο γίνεται σε 55 λεπτά και το δρομολόγιο Λιμάνι – Σύνταγμα σε 12-13 λεπτά.

Συχνότητα δρομολογίων

Δημοτικό θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – ώρες αιχμής (07.30 -11.00 & 13:30 – 17:30) παραμένει στα 4′ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 – 00:20) μειώνεται στα 9′ από 10′ – Στο τμήμα Αεροδρόμιο – Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36′.

Παρεμβάσεις στα λεωφορεία

Η λεωφορειακή γραμμή 831 Αιγάλεω – Πειραιάς ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η γραμμή 810 Σχιστό – Κορυδαλλός τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός» και θα διασυνδεθεί με την Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.
Η γραμμή 830 Αγία Βαρβάρα – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός».
Η γραμμή 846 Νεάπολη – Νίκαια – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Νίκαια».

Η γραμμή 900, η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια για να καλύψει την μεταβατική περίοδο μεταξύ της λειτουργίας των σταθμών μετρό «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» και των 3 νέων σταθμών του «Πειραιά», καταργείται.

Τα εγκαίνια των τριών σταθμών έγιναν το πρωί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι τρεις τελευταίοι σταθμοί του μετρό για Πειραιά που εγκαινιάστικαν το πρωί από τον πρωθυπουργό, συμπληρώνουν τον νέο κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης και σφραγίζουν μια δύσκολη και γεμάτη ανατροπές διαδρομή της μεγάλης επέκτασης, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από περίπου δέκα χρόνια.

«Κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν πραγματικά έργα», είπε ο πρωθυπουργός

«Κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν πραγματικά έργα και κάποιες κυβερνήσεις μας παρουσίαζαν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εκδοτήρια, ωσάν να μπορούν τάχα να εξαπατήσουν τους πολίτες με αυτόν τον τρόπο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά.

κμ

«Δεν παραδίδουμε κανέναν μουσαμά σήμερα. Σε λίγες ώρες από τώρα το μετρό και οι τελευταίοι τρεις σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 θα τεθούν σε λειτουργία, στη διάθεση πρώτα και πάνω απ΄ όλα των Πειραιωτών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το κεντρικό σύνθημα της κυβέρνησης είναι «Συνέπεια, Συνέχεια, Σταθερότητα και στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής» και υπενθύμισε απευθυνόμενος προς τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που παρέστη στην εκδήλωση, πως «το έργο αυτό όντως ξεκίνησε έμπρακτα από τη δικιά μας τότε διακυβέρνηση και χαίρομαι που είσαι σήμερα παρών, αποδεικνύοντας ότι ναι, τα έργα αυτά προφανώς και έχουν μια συνέχεια και όλες οι κυβερνήσεις με τον τρόπο τους τα έχουν υπηρετήσει. Οφείλω να επισημάνω, όμως, ότι κάποιες κυβερνήσεις έτρεξαν πιο γρήγορα και πιο συστηματικά και κάποιες κινήθηκαν με άλλους ρυθμούς».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το έργο αυτό είναι μια μόνο απόδειξη της μεγάλης έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από ευρωπαϊκούς πόρους.