Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Ηλεία, Κέρκυρα, Ροδόπη - Ξέσπασαν συνολικά 69 το τελευταίο 24ωρο

Την τελευταία ημέρα στη χώρα μας ξέσπασαν 69 δασικές πυρκαγιές σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Συγκεκριμένα από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (6/10) έως την ίδια ώρα της Παρασκευής (7/10) σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν 69 αγροτοδασικές πυρκαγιές, με τις περισσότερες εξ’ αυτών να αντιμετωπίζονται άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οι μεγαλύτερες εστίες φωτιάς που ανησυχούσαν την Πυροσβεστική έχουν οριοθετηθεί και συγκεκριμένα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες στο Καβούρι Ηλείας και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 1 ελικόπτερο, όπως και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες στον Βίστωνα Κέρκυρας και επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, άμεσα οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άμφια στη Ροδόπη. Για την κατάσβεση επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.