Περιστέρι: Χειροπέδες σε 41χρονο που κατηγορείται για τουλάχιστον έξι ληστείες

Συνελήφθη, στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 41χρονος ο οποίος κατηγορείται για ληστείες και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 41χρονος, λίγο πριν από τη σύλληψη του, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή του Κολωνού, και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό.

Ο κατηγορούμενος είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία ως ο δράστης ένοπλων ληστειών σε καταστήματα τραπεζών και ΕΛ.ΤΑ., σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σημειώνεται, ότι για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών.

Ο 41χρονος εισέβαλε σε υποκαταστήματα τραπεζών χρησιμοποιώντας, κατά περίπτωση, καπέλο, χειρουργική μάσκα, γυαλιά ηλίου, κράνος, κουκούλα και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους, με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ζητούσε να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό αφού το τοποθετήσουν μέσα σε φάκελο. Αμέσως μετά, εξανάγκαζε υπάλληλο να του ανοίξει τη διπλή πόρτα ασφαλείας της κύριας εισόδου από την οποία και διέφευγε.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε σπίτι και στη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσο διαφυγής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αεροβόλο πιστόλι, το χρηματικό ποσό των 7.960 ευρώ, υφασμάτινη μάσκα προστασίας, γυαλιά ηλίου και πλήθος ρούχων που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και μία σε ταχυδρομικό κατάστημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.