Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αύριο (23/9) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Ίδιο «σκηνικό» με τη σημερινή ημέρα αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο (23/9) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο βόρειο Αιγαίο και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη και βελτίωση το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Από τις βραδινές ώρες βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.