Βροχές στα δυτικά και βόρεια το Σάββατο (17/9) - Υψηλές θερμοκρασίες στα νότια και ανατολικά

Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός το Σάββατο 17/09, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr. Η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου θα έχει έως ως αποτέλεσμα την εκδήλωση φαινόμενων στα δυτικά και βόρεια ενώ οι θερμές αέριες μάζες που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο θα κρατήσουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα τη θερμοκρασία στα νότια και ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα βόρεια, κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο Ιόνιο και μετά το απόγευμα στη Δυτική Στερεά. Σημειώνεται ότι στη Μακεδονία (περιλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και στην Ήπειρο υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ενδεικτικά ο αθροιστικός υετός που αναμένεται το Σάββατο 17/09 και σημειώνονται οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά η μέγιστη τιμής της θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.