Πορεία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την πανεπιστημιακή αστυνομία και την παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας σήμερα το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της πόλης, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την αστυνομική παρουσία αλλά και στελεχών της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στο ΑΠΘ. Νωρίτερα το μεσημέρι έγιναν δύο συλλήψεις από τις Αρχές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Από τις αστυνομικές Αρχές αρχικά είχαν προσαχθεί τρία άτομα, με την ΕΛ.ΑΣ να τονίζει πως η ένταση προκλήθηκε όταν άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία πέταξαν μπουκάλια, αβγά κι άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και αυτοί με τη σειρά τους απάντησαν με χρήση χημικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση-διαμαρτυρία εξήντα (60) περίπου ατόμων έμπροσθεν Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), μετά από πρωτοβουλία αυτόνομων σχημάτων και με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, ομάδα από τους συγκεντρωμένους πέταξε αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές ατόμων, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».