Έρχεται καύσωνας τις προσεχείς ημέρες - Μέχρι και 38 βαθμούς Κελσίου

Μίνι καλοκαίρι με θερμοκρασίες έως και 38 βαθμούς Κελσίου «βλέπει» το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τις επόμενες ημέρες αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, εξασθενημένοι άνεμοι στα πελάγη και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Αιτία είναι η επικράτηση πεδίου υψηλών πιέσεων και θερμών αερίων μαζών στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Κορύφωση το Σάββατο με 38άρια
Πιο αναλυτικά, έως το Σάββατο 17/9 δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ έως και την Τετάρτη 14/9, και τα 4 έως 5 μποφόρ στη συνέχεια. Σημαντική σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη 14/9, η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο 17/9, οπότε κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Με γαλάζιες αποχρώσεις φαίνονται οι ψυχρότερες και με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμότερες αέριες μάζες:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το μίνι «καλοκαίρι»
Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις προσεχείς ημέρες:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 30 βαθμού Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/9
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9
Γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9
Γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9
Στα δυτικά και στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους τοπικά έως 7 μποφόρ.