Ατύχημα στο Allou Fun Park: Βγήκε από την Εντατική η 21χρονη που τραυματίστηκε στο τρενάκι

Θετικά εξελίσσεται η πορεία της υγείας της 21χρονης Αγγελικής η οποία βρισκόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο ατύχημα που σημειώθηκε στο Allou Fun Park. Η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε στην εντατική με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δωμάτιο του νοσοκομείου για να συνεχιστεί η νοσηλεία της. Σύμφωνα με το Mega, η κοπέλα πηγαίνει καλύτερα και πλέον οι γονείς της αισιοδοξούν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει για το παιδί τους, τονίζοντας πως το μόνο που τους ενδιαφέρει για το παιδί τους είναι «να γίνει καλά και να συνεχίσει τη ζωή του».

Η ίδια η κοπέλα, με δηλώσεις της στο Mega ανέφερε: «Αναρρώνω. Έχω χτυπήσει τα πλευρά μου, τα χέρια τα πόδια. Πιο σοβαρά είναι ο θώρακας και οι πνεύμονες και τα τέσσερα σπασμένα πλευρά που έχω».

Η ίδια λέει ότι το ατύχημα έγινε «στη δεύτερη διαδρομή. Από εκεί και μετά δε θυμάμαι κάτι. Δεν υπήρχε άλλο βαγόνι μπροστά μας. Το τρενάκι δεν έχει ζώνες ασφαλείας, μόνο κάτι λαβές για να κρατηθούμε».

Η νεαρή τονίζει πως η παρέα της δε σηκώθηκαν όρθιοι καμία στιγμή της διαδρομής. «Δε σηκωθήκαμε όρθιοι καθόλου. Ήμασταν καθιστοί ο ένας πίσω από τον άλλο. Και να θέλαμε να σηκωθούμε για κάποιον λόγο, είναι αδύνατον, δε γίνεται».

Όπως λέει η ίδια, δεν έχει μνήμες από το ατύχημα, με τους γιατρούς πλέον να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας της. «Δε θυμάμαι το ατύχημα, η μνήμη μου είναι από το νοσοκομείο».

Στο νοσοκομείο παραμένει, την ίδια στιγμή, ο 24χρονος Βαλάντης που υπέστη κάκωση στην σπλήνα, με τους γιατρούς να καλούνται μέσα στο επόμενο διήμερο να αποφασίσουν αν πρέπει να τον οδηγήσουν στο χειρουργείο για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Στο μεταξύ, υποβασταζόμενη από τη μητέρα της, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, βγήκε από το νοσοκομείο η 22χρονη Γεωργία, η οποία έξι μέρες μετά το ατύχημα και τον τραυματισμό της στο λούνα παρκ, προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε και σκέφτεται τους δύο φίλους της, που ακόμα δεν έχουν πάρει εξιτήριο.

Οι γονείς της νεαρής Γεωργίας περιμένουν, όπως λένε στο Mega, να ολοκληρωθεί η έρευνα και να φανεί η αλήθεια για τον τραυματισμό του παιδιού τους. Της κόρη τους, που όπως λένε πήγε την περασμένη Τρίτη να διασκεδάσει και βρέθηκε στο νοσοκομείο με θλάση στον αγκώνα και διάσειση.

«Πώς έφυγαν από τη βάρκα; Πώς έγινε αυτό; Έφταιγε η ταχύτητα; Έφταιγε το νερό; Ακούω χίλια δύο πράγματα» λέει η μητέρα της.

Νέα στοιχεία

Όλα αυτά την ώρα που η διερεύνηση συνεχίζεται, με ορισμένα ευρήματα που έχουν ήδη προκύψει να αξιολογούνται προσεκτικά από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τις επόμενες μέρες θα γίνει δεύτερη αυτοψία με δοκιμές που χαρακτηρίζονται σημαντικές και ίσως δώσουν τις απαντήσεις που περιμένουν οι πραγματογνώμονες.

Με νέες δηλώσεις του, ο τεχνικός σύμβουλος των τεσσάρων οικογενειών, Κώστας Λακαφώσης, τονίζει πως στόχος είναι να βρεθεί τι έφταιξε για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον: «Απόδοση ευθυνών κάνει το δικαστήριο. Ο διερευνητής πρέπει να βρει τι συνέβη και γιατί, ώστε να μη συμβεί ξανά».

Την περασμένη Παρασκευή, μετά το τέλος της πρώτης πραγματογνωμοσύνης, ο Κώστας Λακαφώσης ανέφερε ότι στο παιχνίδι είχαν γίνει επεμβάσεις μετά το ατύχημα και πως η εικόνα του δεν ήταν αυτή που υπήρχε όταν σφραγίστηκε.

«Ουδέποτε έλαβαν χώρα επιδιορθώσεις επί του συγκεκριμένου παιγνίου μετά το ατύχημα. Υπάρχουν τιμολόγια και άλλα έγγραφα, που τεκμηριώνουν ότι οι επισκευές έγιναν μήνες πριν όπως γίνονται σε όλα τα παίγνια μας, γιατί θέλουμε τα πάντα να λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες μας», λέει με ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του λούνα παρκ.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των τραυματισμένων παιδιών, Βασίλης Καπερνάρος, ανεβάζει τους τόνους και κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης. «Όσον αφορά το μεγαλύτερο ψεύδος, υπό μορφήν πανηγυρικής ανακοίνωσης, ότι η εταιρεία είναι «δίπλα στα παιδιά και όχι απέναντί τους», απαντούμε ότι, με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις τους, είναι δίπλα στο ψέμα και απέναντι στην αλήθεια».

Σε κάθε περίπτωση οι πραγματογνώμονες θεωρούν πως θα υπάρξουν απαντήσεις και σύντομα. Η διερεύνηση συνεχίζει να προκαλεί αντιπαραθέσεις με τα βλέμματα όλων να είναι συνεχώς στραμμένα στα παιδιά που τραυματίστηκαν.