Έτσι θα είναι τα drones και τα smart lockers των ΕΛΤΑ

Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να λανσάρουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την υπηρεσία των ψηφιακών καταστημάτων 24ωρης λειτουργίας, δηλαδή τα smart lockers.

Σε δεύτερη φάση και αφότου πραγματοποιηθεί ένα σημαντικός αριθμός προαπαιτούμενων, ρυθμιστικού και όχι μόνο χαρακτήρα, τα ΕΛΤΑ θα είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής αντικειμένων μέσω drones.

Τις δύο αυτές νέες λειτουργίες, που παρουσιάζουν τα ΕΛΤΑ στο περίπτερό τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του MR.Έτσι θα είναι τα drones και τα smart lockers των ΕΛΤΑ-1

Έτσι θα είναι τα drones και τα smart lockers των ΕΛΤΑ-2Τα ΕΛΤΑ κατά τα πρότυπα ομοειδών οργανισμών σε Ευρώπη και Αμερική επιδιώκουν να προσφέρουν υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης πακέτων μέσω drones. Σε πρώτη φάση η εν λόγω υπηρεσία θα τεθεί σε εφαρμογή σε πιλοτικό στάδιο.

Έτσι θα είναι τα drones και τα smart lockers των ΕΛΤΑ-3

Μέσω των smart lockers, που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου δικτύου των ΕΛΤΑ, οι πελάτες θα μπορούν να παραδίδουν και να παραλαμβάνουν το αντικείμενο, το πακέτο ή την αλληλογραφία τους 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα. Για την πρόσβαση στα ψηφιακά καταστήματα 24ωρης λειτουργίας απαιτείται ο πελάτης να πληκτρολογήσει τον κωδικό που λαμβάνει μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο.

Έτσι θα είναι τα drones και τα smart lockers των ΕΛΤΑ-4