Την Τετάρτη τελικά η μεταφορά της σορού της Θάλειας με C-130 στη Λάρισα

Θέμα χρόνου είναι πλέον να δοθούν απαντήσεις στην υπόθεση-θρίλερ του θανάτου της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου, με την ιατροδικαστική εξέταση να διενεργείται μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης στην Ιταλία.

Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί σήμερα η μεταφορά της σορού της ναυτικής δόκιμου με C-130 στη Λάρισα, τελικά η μεταφορά θα γίνει αύριο και η κηδεία την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα της.
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να βγουν σχετικά σύντομα, κατόπιν και σχετικών πιέσεων από εεληνικής πλευράς προς τους Ιταλούς ιατροδικαστές, αλλά οι τοξικολογικές εξετάσεις θα αργήσουν καθώς η σχετική διαδικασία είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τη σορό της άτυχης Θάλειας, θα συνοδέψουν και οι γονείς της, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην Ιταλία με τη φροντίδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Μισό χάμπουργκερ και ένα μιλκ σέικ προκάλεσαν τη δηλητηρίαση στη 19χρονη Θάλεια

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, το γεύμα σε fast food του Λαγκουλέτ της Τυνησίας είναι αυτό που όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση στην άτυχη ναυτική δόκιμο, η οποία για άγνωστους προς το παρόν λόγους οδήγησε στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και στη συνέχεια στον θάνατό της.

Η άτυχη Θάλεια μοιράστηκε το ίδιο χάμπουργκερ, μάλιστα με μία από τις άλλες ναυτικές δοκίμους (έφαγαν από μισό) και ήπιαν το ίδιο μιλκ σέικ. Επιστρέφοντας στο ΠΓΥ Προμηθέας, εμφάνισαν και οι δύο συμπτώματα δηλητηρίασης. Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ιατρικό προσωπικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» μετά τον απόπλου από την Τυνησία διαχειριζόταν ταυτοχρόνως 15 περιστατικά δηλητηρίασης ναυτικών δοκίμων.

Η 19χρονη, που κατέληξε έπειτα από τη δραματική επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο Ντελ Μάρε της Νάπολης, παρουσίαζε επίσης πυρετό μέχρι 38-38,5 ο οποίος υποχωρούσε με τη λήψη αντιπυρετικών. Την περασμένη Τρίτη, ημέρα που η Θάλεια μεταφέρθηκε στο ιταλικό νοσοκομείο μετά τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, παρατηρήθηκε πρήξιμο στα πόδια της και το υγειονομικό προσωπικό θεώρησε ότι είναι σύμπτωμα πιθανής ουρολοίμωξης.

Με τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, βράδυ Τρίτης 23ης Αυγούστου, η Θάλεια πήγε στο νοσοκομείο περπατώντας. Δυστυχώς, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία τις επόμενες ώρες. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το πρωί της Τετάρτης και πρωινές ώρες Πέμπτης 25ης Αυγούστου κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και το Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι βέβαιον ότι ουδείς είχε την εικόνα ότι η υγεία της 19χρονης αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο, ούτε πόσο κρίσιμη ήταν η κατάστασή της.