Θλίψη στο Πολεμικό Ναυτικό: Με συμπτώματα σηψαιμίας η 19χρονη ναυτική δόκιμος που κατέληξε αιφνιδίως

Σε θλίψη βύθισε το Πολεμικό Ναυτικό και την τοπική κοινωνία Λάρισας, από όπου καταγόταν, ο θάνατος 19χρονος ναυτικής δοκίμου, που κατέληξε αιφνιδίως σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η πρωτοετής ναυτική νόκιμος στις 23 Αυγούστου παρουσίασε πυρετό, ενώ βρισκόταν στο πλοίο «Προμηθεύς» σε εκπαιδευτικό ταξίδι προς την Ιταλία, μαζί με άλλους σπουδαστές.

Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Ιταλίας, ωστόσο η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με αποτέλεσμα να καταλήξει την Τετάρτη στη ΜΕΘ.

Η σορός της θα μεταφερθεί με C-130 πίσω στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».