Κρήτη: Ένταλμα σύλληψης για τον ένα από τους δύο «νταήδες» που επιτέθηκαν στους γερμανούς τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον έναν από τους δύο Κρητικούς που επιτέθηκαν στους γερμανούς τουρίστες. Πρόκειται για τον 38χρονο οδηγό του 4×4 που έβγαλε μαχαίρι στους έντρομους Γερμανούς και εμβόλισε το όχημά τους σε μία καταδίωξη θρίλερ. Ο ίδιος είναι γνώριμος στις Αρχές για συμπλοκές, για απλές σωματικές βλάβες, χωρίς να έχει κάποια καταδίκη.

Ο 36χρονος συνοδηγός που γρονθοκοπούσε επίσης τους τουρίστες έχει καταδικαστεί για ναρκωτικά και συγκεκριμένα για φυτείες στο Ρέθυμνο και βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Ανθρωποκυνηγητό για τους «νταήδες» – Τρομοκρατημένοι οι γερμανοί τουρίστες μετά την επίθεση που δέχθηκαν
Ενώ μέχρι τώρα οι κατηγορίες ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, είναι πιθανόν να έχουν αναβαθμιστεί τουλάχιστον όσον αφορά τον 38χρονο εις βάρος του οποίου έχει εκδοθεί το ένταλμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο δράστες είναι:

– Πρόκληση απλών σωματικών βλαβών

– Φθορά ξένης περιουσίας

– Απειλή

– Παράβαση του νόμου περί όπλων

Σύμφωνα με το MEGA ο οδηγός ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος επικοινώνησε με τις τοπικές Αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και απεύθυνε αυστηρή σύσταση για άμεση κινητοποίηση ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.