Πώς συνέβη η τραγωδία με τον νεκρό ορειβάτη από χτύπημα κεραυνού - Η στιγμή της διάσωσης (Εικόνες)

Κεραυνός χτύπησε τρεις ορειβάτες κατά τη διάρκεια νυχτερινού ορειβατικού αγώνα στο Φαλακρό της Δράμας, λίγο πριν να τερματίσουν, ένας εκ των οποίων ένας 56 ετών έχασε τη ζωή του και ένας 56 ετών τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι δύο αθλητές βρέθηκαν βρέθηκαν από την ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με το xronikadramas, o τραυματίας άνδρας είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν είχε καλή επικοινωνία.  Εξαιτίας του δύσβατου πεδίου χρειάστηκε ελικόπτερο για την μεταφορά τους.

O τεχνικός διευθυντής της διοργάνωση του αγώνα, Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το πεδίο είναι πολύ δύσβατο και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μετακινηθεί ελικόπτερο, ώστε να ανασυρθεί ο νεκρός που βρίσκεται εκεί».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα καθώς είχαν ήδη τερματίσει οι πρώτοι 10 αθλητές όταν εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς.

Συναθλητές των δύο ανδρών είπαν ότι χτυπήθηκαν από κεραυνό με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 55 αθλητές, οι οποίοι έπρεπε σε 12 ώρες να καλύψουν απόσταση 36,7 χλμ.

Ο αγώνας ορεινής αντοχής των 35χλμ. Six Peaks είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και οι αθλητές θα τερμάτιζαν σήμερα Κυριακή 21/08.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν πολύ άσχημες με καταρρακτώδη βροχή, γεγονός που έκανε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης, στην οποία πήραν μέρος 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: