Είχε απορριφθεί το αίτημα για άσυλο του 22χρονου Πακιστανού, σύμφωνα με το υπ. Μετανάστευσης

Αίτημα ασύλου είχε καταθέσει, τον Ιούλιο του 2021, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νεαρός είχε καταθέσει πέρσι τον Ιούλιο αίτημα για άσυλο, ωστόσο μέσα σε 15 μέρες και εν συνεχεία ο ίδιος κατέθεσε εκ νέου εκπρόθεσμη προσφυγή.

Η άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης:

«Διευκρινίζεται ότι ο αλλοδαπός, φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης, έχει καταθέσει μια φορά αίτημα Ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, αίτημα το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Αίτημα επί του οποίοι κατέθεσε μεταγενέστερα εκπρόθεσμη προσφυγή. Στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο».

Ο 22χρονος Πακιστανός εμφανιζόταν στις Αρχές με διαφορετικά ονόματα και είχε δώσει διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, όμως από τα δακτυλικά αποτυπώματα είχε προκύψει ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Ο 22χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ εντύπωση προκαλεί η ευκολία της διαφυγής στη Θεσσαλονίκη και η εισχώρησή του σε γκρουπ παράνομων μεταναστών που πέρασαν στα σύνορα. Για αυτό και διεξάγεται έρευνα για όσους του παρείχαν κρυψώνες και διευκολύνσεις, αλλά και για τον τρόπο που επικοινώνησε με παράνομους διακινητές.