Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στα Εξάρχεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έως τώρα έχουν προσαχθεί 8 αλλοδαποί (3 από Αίγυπτο, 2 από Παλαιστίνη 1 από Τυνησία, 1 από Συρία και 1 από Ιράκ), σε βάρος των οποίων πρόκειται να σχηματιστεί δικογραφία.

Σε αυτό το κτίριο φέρεται να είχε βρει καταφύγιο και ο Μαροκινός που είχε αποπειραθεί να βιάσει δημοσιογράφο στην περιοχή των Εξαρχείων και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και απόπειρα βιασμού της δημοσιογράφου (στις 14 Ιουλίου).

Ο Μαροκινός που είχε αποπειραθεί να βιάσει τη δημοσιογράφο στα Εξάρχεια συνελήφθη την Τετάρτη στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη, πρωινές ώρες την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για απόπειρα βιασμού και ληστεία, πράξεις που τελέστηκαν απογευματινές ώρες της 14 Ιουλίου 2022 σε βάρος ημεδαπής στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.