Το τελευταίο «αντίο» στον Σταύρο Ψυχάρη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών (Εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του εκδότη και δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη.

Κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος, τη σύζυγό του, Χρίστινα Τσούτσουρα, με τις κόρες τους Χριστίνα και Σοφία, τους γιους του, Παναγιώτη και Ανδρέα και τα εγγόνια του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί Πέτρος Μολυβιάτης και Χρήστος Σπίρτζης, οι ποινικοκολόγοι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Σάκης Κεχαγιόγλου, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και πολλά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας.

Στεφάνια απέστειλαν πολιτικοί -ανάμεσά τους ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νίκος Χαρδαλιάς- επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης.

kideia-psyxari-12

Ο Σταύρος Ψυχάρης έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, ενώ κοιμόταν, σε ηλικία 77 ετών, στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

kideia-psyxari-5

kideia-psyxari-6

 

kideis-psyxari-3

kideia-psyxari-3

kideis-psyxari-4

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Ψυχάρη

Ο Σταύρος Ψυχάρης Ήταν εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 έως και το 2017.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και θείος του ήταν ο Κώστας Λουλές, ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ. Άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο), για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος. Από το 1972 εργάζεται στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

Από το φθινόπωρο του 1983 ήταν διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ.

Ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009. Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ έπειτα παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, Χριστίνα Τσούτσουρα, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.