Γκάγκα: Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τα ραντεβού με γιατρούς και νοσοκομεία

Τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα ραντεβού με γιατρούς και νοσοκομεία, ώστε να εξοικονομείται χρόνος, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Θέλουμε να προτυποποιήσουμε και να κάνουμε ηλεκτρονικά όλη την επικοινωνία: από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από γιατρό σε γιατρό και από ασθενή σε γιατρό» είπε η Μίνα Γκάγκα, ερωτηθείσα αν θα ενισχυθεί η διαδικασία με τον πενταψήφιο αριθμό για τα ραντεβού των πολιτών στις δημόσιες νοσηλευτικές και ιατρικές δομές ή και αν θα υπάρξει κάποια βελτίωση μέσω διαδικτύου.

«Είναι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα έχει πάει μπροστά πάρα πολύ από άποψη ψηφιακού περιβάλλοντος» επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

ΑΣΕΠ: Έρχονται 6 προκηρύξεις με 3.788 μόνιμες θέσεις

«Στο υπουργείο Υγείας δουλέψαμε πολύ για τα εμβόλια, κυρίως ο κ. Θεμιστοκλέους και η δική μου ομάδα. Νομίζω ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Έχουμε βέβαια και την πολύτιμη βοήθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά γίνεται πάρα πολύ δουλειά και από πλευράς υπουργείου Υγείας. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και θα δείτε πολύ σύντομα πολύ μεγαλύτερη ψηφιοποίηση», συμπλήρωσε η κυρία Γκάγκα.

«Να ανοσοποιηθούμε όλοι το φθινόπωρο»
«Είναι πολύ σημαντικό να ανοσοποιηθούμε όλοι το φθινόπωρο που θα υπάρξει συγχρωτισμός», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε ότι καλό είναι να επαναληφθεί ο εμβολιασμός από το Σεπτέμβριο.

«Τα κρούσματα ανέβηκαν, έχουν κατέβει λίγο πλέον και πιστεύουμε ότι θα αρχίσουμε σιγά σιγά την αποκλιμάκωση (…) Έχουμε αντιικά φάρμακα, φαίνεται ότι δουλεύουν, όσοι κάνουν νόσηση και έχουν προβλήματα πρέπει να τα συνταγογραφήσουν και να προφυλαχθούν. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι μας θα βελτιωθεί» τόνισε.

«Είναι σημαντικό στον συγχρωτισμό να γίνεται χρήση μάσκας, ειδικά όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, και όσοι ζουν με ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές (…) Όλοι χρειαζόμαστε μια φυσιολογικότερη ζωή, γιατί δυόμιση χρόνια τώρα κανείς δεν ζει φυσιολογικά. Χρειάζεται μια προσοχή, αλλά όχι μέτρα με διοικητικά πρόστιμα» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε:

«Έχουμε ήδη δει αποκλιμάκωση και σε τουριστικές περιοχές. Αν χρειαστεί οποιοδήποτε μέτρο θα μπει (…) Είναι σημαντικό ότι πλέον είμαστε ανοσοποιημένοι, οι περισσότεροι από εμάς. Θα είμαστε λιγότερο ευάλωτοι από εδώ και πέρα».