Φωτιά τώρα στο Δίστομο Βοιωτίας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης (εικόνες)

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Δίστομο Βοιωτίας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική σηκώθηκαν και εναέρια μέσα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι της περιοχής του Διστόμου μαζί με τους πυροσβέστες για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τις φλόγες να μην φτάσουν στον Ελαιώνα και από κει σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο ,Παναγιώτη Δημάκα που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής “η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης”.

Όπως μάλιστα σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό.

«Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές” υπογραμμίζει ο ατιδήμαρχος Διστόμου καθώς θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη .Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

 

Πυρκαγιές επίσης, έχουν ξεσπάσει στο Λουκέτο Αργολίδας, στους Σοφάδες Θεσσαλίας και στον ΧΥΤΑ Μύρου Ηλείας και επιχειρούν επίγειες δυνάμεις.

Λόγω του βαθμού επικινδυνότητας για πυρκαγιά στο 4 και σήμερα είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα επίγειες και εναέριες περιπολίες.

To πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει κοντά στο Κέντρο Υγείας του Διστόμου και της Παραλίας Διστόμου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το μέτωπο συνεχώς μεγαλώνει πάνω από την περιοχή που είναι τα ‘Ασπρα Σπίτια. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί επίγειες δυνάμεις μαζι με εθελοντές και ενισχύονται από άλλες δυνάμεις που μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές. Οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και κάνουν την υπόθεση της κατάσβεσης πολύ δύσκολη καθώς δεν μπορούν να την προσεγγίσουν τα επίγεια τμήματα ενώ αναμένονται και άλλες εναέριες δυνάμεις.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, καίγεται μεγάλη έκταση. Το μέτωπο είναι πάνω από πέντε χιλιόμετρα. Εχουν έρθει δυνάμεις και έρχοντιαι κι άλλες», είπε στο Σκάι 100,3 ο δήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Σταθάς. 

fotia-voiotia

Υπενθυμίζεται ότι τα πάρκα, άλση κλπ στις περιοχές αυτές (υψηλής επικινδυνότητας 4) είναι κλειστά για τους πολίτες σήμερα.

Screenshot_6
Screenshot_5
Screenshot_4
Screenshot_3
Screenshot_2
Screenshot_1